Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen:
samen werken aan een sterkere samenleving

Een sociale onderneming wil naast economische doelen ook sociale doelen bereiken. Sociaal ondernemers geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans binnen hun bedrijf. Zo dragen zij bij aan een sterkere samenleving. Het WSP Midden-Brabant helpt deze werkgevers met gratis advies en aantrekkelijke subsidies en regelingen.

Waarom sociaal ondernemen?

  • Versterk uw onderneming
    Sociaal ondernemen is goed voor de maatschappij én voor jouw bedrijf. Zo kun je als sociaal ondernemer rekenen op uitgebreide ondersteuning en aantrekkelijke subsidies en regelingen. Bovendien hebben sociale ondernemingen een positief imago.
  • Versterk uw regio
    Door sociaal te ondernemen, geef je mensen uit je eigen regio een kans. Zij kunnen zich binnen je onderneming ontwikkelen en bewijzen. Zo help je onze regio vooruit!
  • Bereid u voor op de toekomst
    De komende jaren ontstaat er een tekort aan personeel door de aantrekkende economie en de vergrijzing. Als sociaal ondernemer maak je nu al ruimte voor een groep werknemers die in de toekomst onmisbaar is.
  • Lever uw bijdrage aan het Sociaal Akkoord
    Door mensen met (enige) afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden binnen je bedrijf, draag je bij aan de banenafspraak van het Sociaal Akkoord.
  • Zorg voor meer innovatie en creativiteit
    Door sociaal te ondernemen vergroot je de diversiteit binnen je onderneming. Een divers team leidt vaak tot creativiteit en innovatie.
  • Krijg meer opdrachten
    Gemeenten stellen steeds meer eisen aan hun zakenpartners, met name op het gebied van sociaal ondernemen. Zij geven bedrijven die sociaal ondernemen vaak voorrang bij het vergeven van vergunningen en opdrachten.

Inspiratiesessie De Wasstraat

In 2021 is inspiratiesessie ‘De Wasstraat’ gehouden, waarbij de vraag ‘Hoe kunnen we iedereen een plek op de arbeidsmarkt geven?’ centraal stond. Aan tafel tijdens deze inspiratiesessie zitten Sjoerd van het Erve van Weener XL uit Den Bosch, Hannie van Loon van het UWV en Esmah Lahlah, wethouder in de gemeente Tilburg, maar ook werkgevers en werknemers die zich willen inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen en houden. Kunnen ondernemers, net als Martin Kniest, duurzame arbeidsrelaties creëren met werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Wat komt hierbij kijken en wat kunnen we leren van werkgevers én werknemers?

>> Kijk hier de inspiratiesessie Noord-Brabant terug of lees het artikel via onderstaande knop.

Lees hier het artikel
Sociaal ondernemen is het focussen op sociale, maatschappelijk verantwoorde doelen, naast de economische doelen

Ontwikkelplek

Een vorm van sociaal ondernemen is het starten van een ontwikkelplek. In de inspirerende video hiernaast kun je zien hoe het Brabants Afval Team, samen met het WSP Midden-Brabant, werkzoekende John Pigmans op weg hielp met een ontwikkelplek. En dat is niet het enige wat het BAT doet. Via onderstaande knop kun je het succesverhaal van Obai lezen.

Naar het succesverhaal

Contact? Bel of mail ons!

Ben je op zoek naar personeel? Heb je een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die jouw sector vertegenwoordigd. Op basis van jouw behoefte pakt de juiste professional jouw vraag op.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | Retail