Datum: 16 augustus 2024
Algemene informatie
Wat: Omscholing voor werken in een restaurant | hotel | zorginstelling | lunchroom | bedrijfscatering | pretpark
Start: 18 september 2024
Duur: 10 weken, 2 dagen per week
Adres: Reitseplein 1, Tilburg
Kosten: gratis
Aanmelden: mail naar info@thetasteofwork.nl
Betrokken partijen: Gemeente Tilburg, UWV, ROC en The Taste of Work
Tijdens de cursus ontwikkelen deelnemers een stevige basis aan kennis en vaardigheden om goed te kunnen functioneren in de horeca. Ze leren de belangrijkste technieken, vakjargon en productkennis, zowel van de keuken als de bediening. Samen leren ze producten te proeven en leren ze het verschil tussen goede of slechte kwaliteit te herkennen. Waar komen de lokale producten vandaan in de omgeving van Tilburg en wat zijn de huidige trends? Deelnemers krijgen tien weken theorie- en praktijkonderwijs (in een professionele keuken) en deelnemers doorlopen het jobcoachingprogramma. Ze krijgen de gelegenheid een kijkje te nemen om achter de schermen bij verschillende bedrijven om de verschillen tussen organisaties in de horeca te begrijpen.
Gratis, hoe kan dat?
Voor de cursisten zijn er geen kosten verbonden aan de cursus. De cursus wordt gefinancierd door de hierboven genoemde partijen, die samen meer vakmensen willen opleiden. Cursisten worden opgeleid en begeleid door een professionele jobcoach en horecaprofessionals. Er zijn alleen plaatsen beschikbaar voor gemotiveerde kandidaten. The Taste of Work ziet de cursus als een cadeau voor de toekomst van de deelnemers, en als iemand tussentijds stopt (zonder gegronde reden), zijn hier kosten aan verbonden.
Jobcoaching
De kans is groot dat deelnemers via dit traject een baan vinden die bij ze past. Ze gaan zich oriënteren binnen het brede begrip ‘horeca’, waardoor ze een goed beeld krijgen van de verschillen en verwachtingen binnen de sector. Gedurende de tien weken cursus volg ze, naast de horecavakken, ook het jobcoachingtraject. Leren solliciteren is hier een belangrijk onderdeel van. The Taste of Work heeft een groot netwerk van werkgevers waar deelnemers naar een baan kunnen doorstromen. Als cursisten buiten het The Taste of Work netwerk solliciteren? Ook dan worden de cursisten hierbij geholpen.
Erkend certificaat
Bij succesvolle afronding ontvangen de cursisten een erkend certificaat van The Taste of Work in samenwerking met De Rooi Pannen: ‘Horeca Assistent’.